Francuski restoran Mirazur argentinskog šefa Maura Kolagresa u Mentonu, na jugu Francuske, proglašen je najboljim u svetu po izboru specijalizovanog britanskog časopisa "Restaurant" na prigodnoj svečanosti održanoj u Singapuru.
Beli luk je prva kulinarska zvezda. Ova ruža neugodnog mirisa glavni je sastojak gotovo svih kuhinja širom sveta. On daje snažan ukus omiljenim jelima i ima čitav niz zdravstvenih prednosti.
Verovatno ste primetili, ali niste razmišljali o tome da se pomorandže u supermarketu uvek prodaju u crvenim mrežicama. Za razliku od toga limun je u beloj ili zelenoj mrežici.
Tokom protekle decenije mnogo toga je preduzeto da bi se što više ljudi obeshrabrilo da puši, a jedna od mera je bila i uvođenje zastrašujućih slika na paklama cigareta kao vida upozorenja i načina da se pušači odvrate od te navike.
Jugoistočna kineska provincija Đijangsi poznata je po porcelanu, ali i po pirinčanoj rakiji koja se pravi na tradicionalni način star 1.000 godina, još iz vremena dinastije Juan.
Maslinovo ulje sa Šolte proglašeno je najboljim uljem u svetu u klasi ekološkog monosortnog ulja srednjeg intenziteta, saopštilo je udruženje maslinara "Zlatna Šoltanka".
Verovatno ste više puta posle dugog radnog dana svratili do najbliže prodavnice po namirnice, i tamo zatekli nesagledive redove i gužvu - jer su, izgleda, svi razmišljali kao vi.
En Ridon je specijalista za poslastice, a na svom Jutjub kanalu deli recepte i savete u pripremi najlepših slatkiša. Često se prihvati izazova da stvori nešto neobično i jedinstveno, ali ipak dostupno običnom čoveku u kuhinji.