Povodom Svetskog dana margarite koji će biti obeležen 22. februara meksički restoran "Cantina Laredo" iz Londona napravio je najskuplju margaritu na svetu.
Verovatno u prodavnici automatski posegnete za njima, iako se ispod natpisa krije hrana koja ima vrlo malo ili nikakve veze s onim što od te namirnice zapravo očekujete.
Iako zvuči paradoksalno, pranje nekih namirnica može biti uzrok širenja bakterija pa i trovanja, a stručnjaci za ishranu ističu koja su pravila oko pranja hrane, odnosno koje namirnice nipošto ne bi trebalo prati pre kuvanja, a koje se obavezno peru.
Evropska komisija objavila je veliku studiju o uticaju oznaka rokova trajanja na bacanje hrane, prema kojoj se godišnje u EU baci oko 90 miliona tona hrane, od čega se 10 odsto baci zbog oznaka trajnosti prehrambenih proizvoda, saopšteno je iz kabineta hrvatske evroposlanice Biljane Borzan (SDP).
One koji ne mogu da zamisle početak dana bez kafe (ili dve), možda će zabrinuti otkriće stručnjaka da konzumiranje kofeina utiče na promenu čula ukusa.
Čelsi Ejmer, nutricionista iz Njujorka, ističe da "parče pice sadrži više masnoća, ali znatno manje šećera od većine industrijski proizvedenih žitarica, tako da ova namirnica sigurno neće tako loše uticati na nivo šećera u krvi.
Evropska komisija potvrdila je da su neke multinacionalne kompanije krenule u proces izjednačavanja kvaliteta svojih proizvoda kako bi preduhitrile zakonske promene, a među njima se ističu Hip (HIPP), Ferero (Ferrero) i Balsen (Bahlsen), objavljeno je iz kabineta hrvatske evroposlanice Biljane Borzan.
Možete li da zamislite da jedete bananu s korom? Iako mnogim ljudima nije jasno zbog čega bi to radili, Japanci su stvorili novu verziju ovog voća tako da će i ta pojava mnogima postati uobičajena.
Francuske vlasti su pokrenule istragu promotivne akcije, kojom je smanjena cena pakovanja krema "nutela", što je prošle nedelje dovelo do meteža u samouslugama u Francuskoj, čak i do reagovanja policije.
Svima je poznato da raznovrsna ishrana bogata voćem i povrćem povoljno utiče na zdravlje, kao i unošenje dovoljno tečnosti u organizam i redovno vežbanje. Ipak, ljudi često zaboravljaju da postoje još neke namirnice koje su izuzetno zdrave, a trebalo bi da se koriste prilikom pripremanja hrane.
Stručnjaci zemalja Magreba - Maroka, Alžira i Tunisa - uskoro će razmotriti zajednički predlog da regionalno i tradicionalno jelo kus-kus uđe u spisak svetske baštine Organizacije UN za obrazovanje, nauku i kulturu (Unesko), preneo je francuski list 20 minuta.